06 Μαϊ

Κώστας Δαλακούρας - Κρίνθη Ζήρα

Αξιολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Ο Κώστας Δαλακούρας γεννήθηκε στο Ναύπλιο το 1967. Ασχολείται με βίντεο και μουσική σύνθεση, sound design, ψηφιακή επεξεργασία ήχου και remixes. Γράφει μουσική για ταινίες μικρού μήκους, video dances, video art και θεατρικές παραστάσεις. To 2010, ίδρυσε με τον συνεργάτη του Γιάννη Σκουρλέτη την ομάδα Βijoux de Κant.
Η Κρίνθη Ζήρα γεννήθηκε στην Αθήνα το 1984 και παρακολούθησε μαθήματα πιάνου, βυζαντινής μουσικής και κλασικού χορού. Κατά περιόδους έχει λάβει μέρος σε συναυλίες-αφιερώματα στους Mozart και Χατζιδάκι, αλλά και σε αρκετά νεανικά γκρουπ στην Αθήνα και στην Κέρκυρα.

1935

Μαραμένα τα γιούλια

Στίχοι/Μουσική: Αττίκ
Χτες αργά με ψυχή φορτωμένη / από θλίψη για σε περισσή / πήγα μόνος να δω τι απομένει / από τον κήπο που πότιζες εσύ.
Την πορτούλα ο κισσός έχει κλείσει / μήπως ξένος κανείς την διαβεί / κι έχει ο χρόνος μ' αγκάθια στολίσει / τη βρυσούλα που μένει πια βουβή
Μαραμένα τα γιούλια κι οι βιόλες / μαραμένα και τα γιασεμιά / μαραμένες κι οι ελπίδες μου όλες / στης καρδιάς μου τη μαύρη ερημιά
Στη γωνίτσα που άλλοτε ανθούσε  / μέσα στα άνθη η δική μας χαρά / ενώ ο κήπος τριγύρω πενθούσε / μέσα μ' ένιωσα τέτοια συμφορά.
Ως το βράδυ μονάχος μιλούσα / σαν να σε είχα κοντά μου μαζί / κι όταν νύχτωσε εκεί που γυρνούσα / είπα: «Να ζει κανείς η να μη ζει»
επιστροφή στην κορυφή